Monday, December 12, 2011

Avenged Sevenfold- Seize The Day ( bass cover by Ayqram )

video

Seperti yang dijanjikan, here's my first cover on the song entitled 'Seize The Day' by Avenged Sevenfold on bass guitar. Alhamdulillah, dapat jugak upload akhirnya setelah menghadapi beberapa masalah teknikal sebelum ni. ( kalau nak diikutkan, tunggu a few songs siap baru upload sekali, tapi sebab mood nak jamming tu tak sampai lagi, so dahulukan mana yang ada lah. Sebab bass cover dah siap, so, I went on with this one first and later with guitar and other covers. Badan agak letih sekarang ni dengan jadual futsal yang tiba2 pulak pack dan mood nak main gitar tu tak sampai lagi. InsyaAllah dalam masa yang terdekat, akan dilaksanakan. So, just wait will ya ? xD Rite now, just enjoy the show. Haha ! ;)

Video Description:
- Date recorded_111211
- Day recorded_Sunday
- Time of recording_Between 8.30 to 9.30 pm
- Camera used_Nokia C6-01
- Camera type_8 megapixel HD camera digital
- Cameraman_None
- Video type_.flv ( previous type is MP4 or MPEG-4 but after converted become flv )
- Guitar used_Classic acoustic basic guitar
- Instrument covered_Bass guitar
- Playing style_Fingering/Finger picking
- Song titled_Seize The Day by Avenged Sevenfold from the album City of Evil ( 2005 )



AAMA

p/s: Taktau lagi kualiti video ni elok ke tak sebab tak pernah upload video via mana2 webpage pun ( haha ! lame gila ). Kalau tak elok, new version akan di upload via Youtube dan akan di post sekali lagi as a new entry without prior notice dan sebarang description. Thank You. :)

No comments:

Post a Comment