Saturday, May 7, 2011

Fikir dan Usaha atas Iman dan Amal.

"Ya Allah, Tuhan Yang Maha Mendengar, Tuhan Yang Maha Melihat, Tuhan Yang Maha Mengetahui. Wahai Allah, terlampau banyak dosa yang telah, sedang dan akan aku lakukan (tanpa kusedari Ya Allah). banyak dosaku padaMu Ya Allah. aku sangat takut dengan dosaku ini akan menghalang semua hubunganku denganMu wahai Allah. kau mendengar, melihat dan mengetahui walau sebesar zarah setiap dosaku Ya Allah, walaupun yang aku sembunyikan wahai Allah. aku sangat takut, sangat takut terputus hubungan denganMu Ya Allah dan diambil nikmat keimanan olehMu Ya Allah. wahai Tuhan Yang Maha Pengampun, Tuhan Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang, ampunkanlah dosa2ku Ya Allah. aku ingin bertaubat Ya Allah tetapi aku takut aku tidak berdaya dan takut akan mengulangi dosa2ku Ya Allah. aku lemah Ya Allah. kau berikanlah kekuatan kepadaku untuk memperbaiki imanku dahulu Ya Allah sehingga mana aku dapat bertaubat kepadaMu Ya Allah. Ya Allah, aku ingin mendekatiMu Ya Allah. Jangan Kau sisihkan aku Ya Allah dari pandanganMu, pendengaranMu, pengetahuanMu, rahmatMu dan pertolonganMu Ya Allah. aku ingin untuk berada dalam bahagiaMu Ya Allah. temani aku wahai Allah. pimpini aku wahai Allah. bantulah aku Wahai Tuhan Yang Maha Pembantu. bawalah aku kembali ke jalan yang Engkau redhai. bawa sekali denganku ibu bapaku, ahli keluargaku, kekasihku (D***** ******A) yang telah kau ciptakan untukku, ahli keluarganya dan para sahabatku wahai Allah. berikan kami petunjuk dan hidayahMu Ya Allah. lorongkan kami kearah jalan FIKIR DAN USAHA ATAS IMAN DAN AMAL kami kepadaMu Ya Allah. kasihanilah kami Ya Allah, kasihanilah wahai Tuhan Yang Maha Mengasihani. Allahumma ameen, Allahumma ameen, Allahumma ameen. ameen Ya Rabb."


Kata salah seorang sahabat Rasulullah SAW (kalau salah tolong betulkan ye, kita sama2 belajar. insyaAllah. astagfirullahal 'azim):
"Aku tinggalkan urusan duniaku kepada Allah untuk urusan akhiratku yang telah Allah pertanggungjawabkan (yang jauh lebih penting dari urusan dunia) atasku untukku peliharanya sehingga Hari Pertimbangan tiba."

Dunia Jambatan ke Akhirat.
Iman, Ilmu dan Amal; carilah ketiga-tiga perkara ini untuk dunia dan akhirat, insyaAllah.
AAMA

No comments:

Post a Comment